Palvelin-migraatio 2012 Essentials

Asiakkaan vanhentunut palvelin oli Windows Small Business Server 2003 ja sähköpostit sijaitsivat siellä. Tietokoneet oli yhdistetty palvelimen toimialueeseen. Tehtiin palvelinmigraatio Windows Server 2012 Essentiels:iin VMware virtualisoituna.

Jotta saataisiin tulevaisuuden laajennusvaraa uusi palvelin rakennettiin VMware-virtualisointialustan (ESXi 5.1) päälle. Koska palvelimen tomialueeseen oli liitetty vain vähän yli 10 työasemaa ja koska ne uusittiin samalla ei tällä kertaa käytetty Tukikomppania OnLine -migraatiota. Ks. esite.

Työasemien ja palvelimen data siirrettiin automaation avulla ja sähköpostit siirrettiin Elisa 365:een. Työ aloitettiin perjantaina ja maanantaina uudet tietokoneet olivat työntekijöiden pöydällä käyttövalmiina vanha data ja esim. työpöydän taustakuva siirrettynä.

Tässä toimituksessa oli merkillepantavaa työntekijöille tarjottu positiivinen elämys: maanataiaamuna uusi kannettava, telakka ja näyttö odottivat työpisteessä käyttövalmiina. Yliheittotyöt tehtiin viikonlopun aikana.

Suunniteltu Office koulutus peruttiin. Työntekjät olivat hyvin nopeasti sinut uusien ratkaisujen kanssa.