Windows Server 2000 jumissa

Tästä yhteistyömme alkoi

Palvelimen käyttöjärjestelmä Windows Server 2000 oli joutunut BlueScreen -tilaan. Internet, lähiverkko ja palvelin eivät olleet käytettävissä. Asiakkaan omat toimenpiteet eivät nostaneet palvelinta henkiin. Koska CAD-piirrustukset sijaitsivat palvelimella olivat kaikki 25 työasemaa käyttökelvottomia.

Tavoite
Pelastaa palvelimen levyillä ollut data. Saada palvelut uudelleen toimimaan vuorokauden sisällä ja palauttaa Internet ja sähköposti toimimaan samana päivänä kun hätätyö aloitettiin.

Ratkaisu: Tukikomppania hätätyö
Tukikomppanian asentaja saapui paikalla tälle uudelle asiakkaalle jo kahden tunnin päästä hälytyksestä. Ensimmäiseksi työasemiin konfiguroitiin tilapäiset TCP/IP-asetukset jotta pääsy Internettiin ja sähköposteihin varmistettiin. Koska kunnollista varmuuskopiota ei löytynyt otettiin palvelimen data talteen SafeModessa ja käyttöjärjestelmä asennettiin uudelleen. Samalla HP Proliant-palvelimen RAID Controller otettiin oikeaoppisesti käyttöön jotta saavutettiin rautatason peilatut levyt.

Hätätyöhön kulunut aika
Palvelut palautuivat normaaleiksi hälytystä seuraavana työpäivänä.

Tuki- ja ylläpitosopimus
Onnistuneen hätäyön seurauksena solmittiin tuki- ja ylläpitosopimus koskien palvelinta. Myöhemmin myös työasemat liitettiin tuen piiriin. Yhteistyö on jatkunut vuodesta 2005 alkaen.

 

Tarvitsetko apua nyt?

Jos tilanne on jo päällä, niin soita pikaisesti 010 3965 100. Asiantuntijamme saapuu paikalle tuota pikaa.