Asiakkaan aikaisempaan Small Business Server 2003 -palvelinympäristöön haluttiin lisätä asiakkuudenhallintajärjestelmä Microsoft Dynamics CRM.

Tavoite
Asiakkuudenhallintajärjestelmän käyttöönotto tehostamaan myynnin toimintaa. Haluttiin käyttää tunnettuja tuotteita. Samalla haluttiin luopua operaattorin POP3-postilaatikoista ja ottaa käyttöön Microsoft Exchange:n kehittyneet sähköpostiominaisuudet sekä työasemissa että puhelimissa.

Toteutus
Hankkeeseen haettiin ja saatiin rahoitustukea EU:lta!

Palvelinkäyttöjärjestelmäksi valittiin Windows Small Business Server 2003 Premium R2 ja asiakkuudenhallintajärjestelmäksi Microsoft Dynamics CRM Workgroup. Palvelinraudaksi tuli HP Proliant DL360 G5. Tukikomppania hankki lisenssit ja asensi palvelinohjelmiston sekä SQL WorkGroup 2005:en. Tukikomppanian kumppani Datium Oy asensi Dynamics CRM:n. Tukikomppania asensi vielä Exchangen ja siihen julkisen SSL-sertifikaatin salaamaan tietoliikenteen.

Tulos
Uusi Exchange sähköpostipalvelin ja CRM otettiin käyttöön 4/2008 ja ne ovat tehostaneet asiakkaan myyntityötä siitä alkaen. Saatu EU-rahoitus helpotti hankintapäätöksen tekoa. Asiakas jatkaa Tukikomppanian ylläpito- ja tukiasiakkaana ja voi keskittyä omaan liiketoimintaansa. Tukikomppanian huolehtii siitä, että tietojärjestelmien käytettävyys on korkeata luokkaa.

Kysy lisää Microsoft Dynamics CRM:stä, Exchange:sta tai EU tuesta myynnistämme!