Azure virtuaalipalvelin IaaS

Windows Azure virtuaalipalvelin on skaalautuva ja erittäin kustannustehokas virtuaalipalvelin (VM, Virtual Machine, IaaS). Pay-As-You-Go -tilausmallissa maksetaan vain toteutuneesta käytöstä.

Site-To-Site VPN
Tyypillisesti yhteys asiakkaan verkosta Azure:een tilataan Site-To-Site VPN-yhteydellä. Soveltuvia palomuureja ovat mm. ZyXEL, Cisco, Fortinet, Juniper ja Watchguard. Varayhteys toteutetaan 3G/4G -ratkaisuna.

Migraatio vanhasta palvelimesta Azureen
Toimitamme "avaimet käteen" -periaatteella migraatiot Physical-To-Azure tai Virtual-To-Azure.

Tilapäistä laskentatehoa joustavasti
Virtuaalikone asennetaan jo valmiiksi Windows-päivitetyistä image:ista. Näin palvelimen käyttöönottoasennus sujuu jopa puolessa tunnissa.

Koska Pay-As-You-Go -tilausmallissa maksetaan vain käytöstä voidaan perustaa virtuaalikone jota käytetään esim. vain kerran kuukaudessa talouslaskentaa varten. Muuna aikana palvelin on sammutettuna ja se ei siten kerrytä laskua.

Hinnoittelu
Azure on halpa. Palvelun hintaan kuuluu mm. Windows Server (2008 tai 2012) lisenssi ja CAL:t. Tarkaa hintaa käytöstä ei voida antaa. Tässä laskuri jolla käytön hintaa voi arvioida.

 
 

Windows Azure

Kaikki palvelimet, joita ajetaan nyt tai voitaisiin ajaa virtuaalisesti, ovat teknisesti potentiaalisia kandidaatteja siirrettäväksi pilven virtuaalialustaan. Windows Azure -pilvipalvelussa voi ajaa omia virtuaalipalvelimia ilman ohjelmamuutoksia ihan samaan tapaan kuin yksityisen pilven ratkaisuissa. Virtuaaliset palvelimet voidaan liittää osaksi omaa verkkoa virtuaaliverkon avulla.

Virtuaalikoneiden käyttöjärjestelmissä on useita vaihtoehtoja, kuten Windows Serverin eri versioita ja myös muutamia Linux-vaihtoehtoja. Virtuaalipalvelimen käyttöönotto on helppoa. Joko käynnistetään uusi ympäristö suoraan valmiiden palvelinten valikosta tai siirretään oma virtuaalipalvelin-image (VHD) pilveen ajettavaksi.

Lataa ilmainen Trial täältä.