Palvelimen uudistaminen lakihenkilöille

Asiakkaalla oli käytössään HP Microserver / Windows Server 2012 Essentials ja systeemi oli käynyt hitaaksi. Uusittiin HW ja SW.

Palvelimen käyttöjärjestelmäksi valittiin Windows Server 2019 Essentials ja tällä kertaa poikkeuksellisesti se asennettiin HP:n tehotyöasemaan. Haettiin kustannussäästöjä ja tehotyöaseman prosessorin korkeaa kellotaajuutta.

Asiakas siirsi itse palvelimella olleen Oraclen Virtualbox:n uuteen rautaan ja Tukikomppania hoiti AD-migraation sekä n. 850GB datan siirron.

Datan siirto toteutettiin pe ilta / la aamu systeemillä häiriöiden minimoimiseksi, AD-integraatio ei sinällään aiheuta käyttökatkoksia.

HP Z2 G5 -tehotyöasema palvelimena mahdollistaa korkeat prosessorin kellotaajuudet ja esim. 5 vuoden On Site / Next Business Day takuulaajennus on edullinen. Haittapuolena on mm. se, että levyohjain ei mahdollista PCIe SSD:n peilausta ja tietyt ajurit eivät ole natiivisti suunniteltu palvelinkäyttöjärjestelmälle.

Käytimme tässä ratkaisussa ensimmäistä kertaa Western Digital Gold -sarjan levyjä, 2x6TB 7200 rpm ja peilattuna tietenkin. WD Gold on Enterprise / Datacenter -tason kiintolevy Lisätietoja tässä. Löytyy 1TB-18TB kapasiteetilla.

 

Tukikomppania 14.4.2021