35-henkisen insinööritoimiston palvelinmigraatio

Asiakkaan palvelintekniikka oli tullut kuuden vuoden ikään ja oli aika päivittää sekä rauta että palvelinkäyttöjärjestelmä.

Insinööritoimistot nojaavat varsin runsaasti palvelintekniikkaan datan säilyttämisen ja mm. lisenssipalvelimien suhteen. Päätettiin satsata nopeisiin SSD-levyihin ja nostaa varmuuskopiointiverkon nopeus 10Gbit luokkaan.

Virtualisointialustaksi valittiin VMware ESXi 6.7 ja palvelinkäyttöjärjestelmäksi Windows Server 2019 std.  Paikalliset varmuuskopiot ohjataan 10Gbit verkkokortilla varustettuun nopeaan NAS:iin - näin aika-ikkuna riittää suurienkin datamäärien öiseen varmuuskopiointiin.

AD-migraatiossa ja levyjakojen siirtämisessä ei esiintynyt ongelmia / häiriöitä ja ne tehtiin itse asiassa menetelmin joissa asiakkaan henkilöstön työskentely ei katkennut lainkaan. Lisenssipalvelimia oli  varsin monta ja se osoittautui loppujen lopuksi eniten aikaa vieväksi vaiheeksi. Otimme käyttöön tässä kohteessa myös HP:n iLo etähallinan jotta voidaan taata mahdollisimman häiriövapaa elinkaari palvelimelle.

Otimme samalla tietoturvalliseen kierrätykseen kolme vanhaa palvelinta.

Asiakkaan toimisto sijaitsee Espoossa.

 

Tukikomppania 17.7.2020